ICEA– INSTITUTUL DE CERTIFICARE ETICA SI AMBIENTALA DIN ITALIA

ICEA este un consortiu non-profit care implica entitati, asociatii, intreprinderi si organizatii ale societatii civile. Acest institut de prestigiu ofera producatorilor cetificari BIO recunoscute la nivel international. ICEA monitorizeaza si certifica mii de companii care isi desfasoara activitatea in domenii ce vizeaza oamenii si mediul inconjurator, protejand drepturile angajatilor si ale consumatorilor. ICEA a luat nastere din experienta AIAB (Asociatia Italiana pentru Agricultura BIO). Angajamentul ICEA, prin urmare, porneste de la ideea unei economii durabile si merge dincolo de sistemul ecologic, trecand spre o economie si un stil de viata care necesita o abordare responsabila a metodelor, sistemelor si practicilor.
ICEA– INSTITUTUL DE CERTIFICARE ETICA SI AMBIENTALA DIN ITALIA

ORGANISMUL DE CERTIFICARE BIOS

BIOS este un organism de control si certificare a metodelor de productie BIO, autorizat de Ministerul pentru Politici Agricole si Forestiere in Italia si de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in Romania.
ORGANISMUL DE CERTIFICARE BIOS

AIAB - ASOCIATIA ITALIANA PENTRU AGRICULTURA BIO

AIAB este prima recunoastere a produselor cosmetice organice din Italia. AIAB este o asociatie de producatori, tehnicieni si consumatori care promoveaza agricultura ecologica drept model de dezvoltare durabila, bazata pe principiile conservarii, respectarii mediului si a sanatatii consumatorului. Agricultura ecologica este un model de dezvoltare pentru mediul rural italian, o alternativa a ``agriculturii industriale``, capabila sa dirijeze comportamentul operatorilor economici si consumatorilor intr-un sens proactiv, bazat pe o abordare constienta a sistemului de productie si a consumului.
AIAB - ASOCIAȚIA ITALIANĂ PENTRU AGRICULTURA BIO

LAV

LAV are ca obiectiv practicarea si promovarea schimbului cultural in raport cu animalele, care sa duca la stiluri de viata si alegeri politice bazate pe respect si solidaritate cu fiintele vii, fara deosebire intre specii. In plus, LAV isi propune sa opreasca toate formele de exploatare si suferinta prin afirmarea drepturilor, promovarea noilor legi si aprobarea lor.
lav

QC – QCERTIFICAZIONI

QC este una dintre cele mai calificate entitati italiene pentru controlul si certificarea produselor ecologice. QC este un organism care isi propune sa se alinieze permanent cu cerintele pietei si, de asemenea, cu inovatiile tehnologice. Asculta nevoile clientilor fara a face compromisuri cu privire la calitatea produselor si la integritatea serviciilor. Este partenerul ideal pentru a asigura consumatorului final eficienta, increderea si seriozitatea, valorile pe care se construieste o relatie de lunga durata.
QC – QCERTIFICAZIONI

QUALITA VEGANA - CERTIFICAREA PENTRU ALIMENTATIE VEGANA

QUALITÀ VEGANA este o marca de certificare creata pentru a depasi problema declaratiei de sine statatoare cu privire la produsele vegane si pentru a oferi consumatorilor garantia unui organism de control cu privire la calitatea vegana a ingredientelor si a proceselor de productie. Standardul QUALITÀ VEGANA se aplica produselor alimentare, cosmeticelor, detergentilor, produselor textile, ambalajelor si altor produse din sectorul HoReCa. QUALITÀ VEGANA articuleaza procesul de certificare pe trei nivele:
1. Se verifica absenta ingredientelor de origine animala in produs si in ambalaj. Pentru produsele NO-FOOD, nu se folosesc ingrediente testate pe animale pe intreg lantul de productie si acelasi produs nu este testat pe animale. In plus, organismele modificate genetic nu sunt utilizate pe tot parcursul ciclului de productie.
2. Se constata neutilizarea mijloacelor tehnice de origine animala in productia agricola.
3. Se atesta ca, in timpul fazei de transformare, nu s-au folosit accesorii cu componente de origine animala.
QUALITÀ VEGANA - CERTIFICAREA PENTRU ALIMENTATIE VEGANA

VEGAN OK

VEGAN OK este cel mai comun standard etic, cu peste 1000 de companii, servicii si zeci de mii de produse certificate in intreaga lume. Vegan OK a fost fondata pentru a promova si raspandi o cultura care respecta viata si mediul inconjurator, de asemenea in beneficiul celor ce nu sunt vegani sau vegetarieni, deoarece aceste valori pot si ar trebui sa fie considerate patrimoniu comun.
vegan_ok